Nieuwsbrief december 2019

Nieuwsbrief 20 december 2019

Op deze midwinterdag, de kortste dag van het jaar, sturen wij je een lichte update over de Eo Wijers Prijsvraag 2019-2020. De afgelopen week was spannend. Hoeveel ontwerpteams zouden zich aangesproken voelen door deze opgave? We zijn dan ook verheugd dat er 41 inzendingen binnenkwamen die goed over de vier regio’s waren verdeeld. Het is nu aan de jury om zich over de inhoud te buigen, daar gaan ze de komende weken mee aan de slag. 
Dat de missie van de Prijsvraag ‘naar een aantrekkelijk en vitaal platteland’ actueel en van maatschappelijk belang is, blijkt ook uit de steun die we ontvangen van onze partners. Vandaag vernamen we dat het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie een subsidie aan de Prijsvraag toekent. Eerder ontvingen we steun van de Ministeries van BZK, LNV en OCW, van Rabobank de Kempen en Rabobank Zuid-Limburg Oost. En natuurlijk zouden we deze editie niet kunnen realiseren zonder de inspanningen en bijdragen van de vier regio’s: Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Kempen en Groote Heide, Twente en Zuid-Limburg. Ook als kennispartner zijn er vele partijen betrokken, waarvoor we dankbaar zijn. Alle partners zijn te vinden op onze partnerpagina en op de regiopagina’s

De tweede ronde van de Eo Wijers Prijsvraag gaat van start op vrijdag 7 februari 2020 tijdens het Nationaal Kennisatelier Verrukkelijk Landschap. We organiseren dit bij Wageningen University. Op deze middag gaan we de ‘oogst’ van alle inzendingen bekijken en daarover in gesprek. In de volgende nieuwsbrief vertellen we er meer over. 

Tot slot wensen we je fijne feestdagen en een goed begin van 2020. 

Met warme groet,
Team en bestuur Eo Wijers 

Deel

Andere berichten