Twaalfde Eo Wijersprijsvraag van start

De Eo Wijersprijsvraag 2022-2023 gaat op 5 oktober officieel van start. Het thema van deze 12e editie is ‘Waar wij willen wonen’.

In 1937 beschrijft en toont Jac. P. Thijsse in ‘Waar wij wonen’ de schoonheid van het Nederlandse landschap om aandacht te vragen bij het grote publiek voor de voor de kwaliteit ervan. Waar Thijsse zich bijna 100 jaar geleden al zorgen maakte is nu de druk op onze leefomgeving nog veel hoger, met als belangrijke oorzaken de nadelige effecten van (stikstof)uitstoot en de autonome veranderingen in de natuur en ons landschap door klimaatverandering.

De Eo Wijersstichting roept als hedendaagse Thijsse op: hoe kunnen stikstofreductie en klimaatadaptatie samen een hefboom zijn om onze steden en landschappen klaar te stomen voor een aantrekkelijke toekomst? De sleutel daarvoor ligt bij ontwerpend onderzoek en verbeeldingskracht: hoe ziet onze omgeving eruit als we deze opgaven in samenhang oplossen, waardoor natuurlijke systemen weer in gezonde balans komen? Hoe ziet ‘vooruit naar de natuur’ eruit? Wat is de toekomst voor het land en het landschap waar wij willen wonen?

Het ontwerpend onderzoek naar waar wij willen wonen, wekt bodem, water en lucht ‘tot leven’ en is het de kern van de twaalfde editie van de Eo Wijersprijsvraag die op woensdag 5 oktober van start gaat in de regio’s Achterhoek, Oostelijk Flevoland, Rijn- en Maasmonding en Zeeland. Zie voor meer informatie https://eowijers.nl/editie-2021-2023/

Spreekt jou of jouw team dit aan? Heb jij ideeën over hoe klimaatadaptatie en stikstofreductie samen een hefboom kunnen zijn om onze steden en landschappen klaar te stomen voor een aantrekkelijke toekomst? Werk jij graag mee aan een toekomst voor het land en het landschap ‘waar wij willen wonen’?  Noteer dan 5 oktober vast in je agenda. Vanaf 10 augustus kun je je voor deze kick-off bijeenkomst registreren. Hou je mailbox en onze social media kanalen in de gaten voor de uitnodiging. 


Deel

Andere berichten

Digitale Q&A Oostelijk Flevoland

Bring your own lunch-meeting! Dit is de kans om meer te weten te komen over de ontwerpopgave en de belangen van verschillende regiopartijen in Oostelijk Flevoland. Donderdag

Lees verder »