Excursie door de Achterhoek

De regio Achterhoek nodigt geïnteresseerden uit om deel te nemen aan een excursie op maandag 14 november 2022. Aanmelden kan op de website van 8RHK ambassadeurs.

Zie de pagina Bijeenkomsten voor een overzicht van alle activiteiten.

Bericht van de regio-coalitie:

Ervaar het Achterhoekse landschap in alle herfstgeuren en -kleuren en ga 14 november met ons mee op reis door de innovatieve, saamhorige en kleinschalige Achterhoek! We zetten de deuren van onze regio wijd open voor ontwerpers en iedereen die anderszins betrokken wil zijn bij onze deelname aan de Eo Wijersprijsvraag. Het programma start om 10:00 uur en eindigt circa om 16:00 uur. Bezoek met ons per bus verschillende karaktervolle plekken in de Achterhoek, ontmoet de Achterhoeker en hoor over innovaties op het gebied van energietransitie en wonen. Ook bezoeken we plekken waar de omgeving aan het water wordt aangepast. De excursie brengt je op weg naar ideeën voor een nieuw landschappelijk mozaïek voor de 21e eeuw.

Programma

10:00 uur – Ontvangst in DRU industriepark in Ulft (aankomst station Doetinchem mogelijk, wij verzorgen pendeldienst)
DRU is een staalbedrijf opgericht in 1754 te Ulft. Het is een van de oudste industriële bedrijven van Nederland. De gieterij in Ulft werd in 1973 gesloten en inmiddels is het een succesvol tot bedrijven- en cultuurpark getransformeerd terrein. Het won de prestigieuze NRP Gulden Feniks prijs 2021.

10:45 uur – We nemen jullie mee in de bus door het gevarieerde Achterhoekse coulisselandschap. We bezoeken een innovatief agrarisch bedrijf dat ‘het nieuwe boeren’ laat zien, we doen kleinschalige betaalbare woningbouw door een nieuwe coöperatie aan (‘Uuthuuskes’) en we besteden aandacht aan het gebiedsproces rond de Baakse Beek met haar oude landgoederen en natuur- en waterbeheer. Tijdens de tour rijden we ook langs gebieden waar de ruilverkaveling nog goed te zien is.

16:00 u – We sluiten af bij kasteel Hackfort, waarna de bus u terugbrengt naar Doetinchem station of de DRU in Ulft.  

Meld u aan via de link: https://8rhk.nl/project/eowijersprijsvraag/

We zien u graag!

Het projectteam Eo Wijersprijsvraag, mede namens onze opdrachtgever de Achterhoek Board:

Marijn Hofstee (8RHK Ambassadeurs)
Dorien Boot en Jasmijn Leeuwrik (8RHK Ambassadeurs)
René Buiting (8RHK Ambassadeurs)
Richard Krabben (gemeente Oude IJsselstreek)
Ronald van Ark en Louisa Remesal (Waterschap Rijk en IJssel)

Deel

Andere berichten

Digitale Q&A Oostelijk Flevoland

Bring your own lunch-meeting! Dit is de kans om meer te weten te komen over de ontwerpopgave en de belangen van verschillende regiopartijen in Oostelijk Flevoland. Donderdag

Lees verder »