Eo Wijers kick-off – kijk terug

De kick-off van de Prijsvraag 2022-2023 vond plaats op 5 oktober 2022 in Amersfoort, bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het plenaire programma is opgenomen en online terug te kijken.

Het programma startte met een welkomstwoord door Arjan de Zeeuw van Rijksdienst voor het Cultrueel Erfgoed. Eo Wijers voorzitter Annemiek Rijckenberg en bestuurslid David van Zelm van Eldik lichtten vervolgens de prijsvraag toe waarna Tim van Hattum van Wageningen Universiteit & Research de ontwerpopgaven in het licht van de actuele uitdagingen plaatste. Landschapstalent 2022 Rianne Luring nam ons mee naar het landschap van haar familie. Jezelf verbinden met een landschap leidt volgens haar tot mooie inzichten. Ga de gebieden dus vooral bezoeken, was haar tip aan de ontwerpteams. Na een korte pauze was het vervolgens de beurt aan de vier regio’s om hun ontwerpopgaven te presenteren: Midden Zeeland, Oostelijk Flevoland, de Achterhoek en de regio Rijn-Maasmonding. Het plenaire programma werd afgerond door landschapsfotograaf Theo Baart met een filosofische en beeldende reflectie. Toen was het tijd voor een borrel in het restaurant waar de vier regio’s en de Eo Wijers organisatie klaarstonden om vragen te beantwoorden van (potentiële) ontwerpteams.

> Klik hier om het plenaire gedeelte van de bijeenkomst terug te kijken.

Deel

Andere berichten

Digitale Q&A Oostelijk Flevoland

Bring your own lunch-meeting! Dit is de kans om meer te weten te komen over de ontwerpopgave en de belangen van verschillende regiopartijen in Oostelijk Flevoland. Donderdag

Lees verder »