Vacature Projectleider Eo Wijersstichting

Voor de organisatie van onze driejaarlijkse prijsvraag zoekt de Eo Wijerstichting een Projectleider voor gemiddeld 4-8 uur per week, met pieken tot 24 uur in de aanloop naar bijeenkomsten en dalen tot 0-2 uur.

Wat ga je doen?
Je bent als Projectleider een onmisbare schakel voor onze stichting. Je verricht organisatorische en administratieve werkzaamheden waarbij je verantwoordelijkheden divers zijn; van het organiseren van evenementen als onderdeel van de prijsvraag, regie op tussen- en eindpublicaties tot de organisatie en verslaglegging van een bestuursvergadering.

Je werkt nauw samen met het bestuur van de Eo Wijerstichting en met onze communicatiemanager én je bent onderdeel van ons team. Je hebt affiniteit met regionale planvorming, de cultuur van ontwerpen en het vormgeven en nadenken over de toekomst van Nederland. Je hebt affiniteit of ervaring met het organiseren van prijsvragen, evenementen of grotere bijeenkomsten. Je zorgt dat administratieve processen en evenementen goed verlopen. Het is een dynamische klus waarin je schakelt tussen diverse werkzaamheden.

Wat komt er voorbij?
2024    Het ondersteunen van het bestuur dat bestaat uit vrijwilligers bij:

– lessen trekken uit de vorige prijsvraag en die laten landen bij het Rijk en provincies.
– themaselectie van de volgende, 13e editie van de Eo Wijersprijsvraag.
– voorbereiding, deelname aan en verslaglegging van bestuursvergaderingen.

2025     Ondersteuning bij de uitwerking van de 13e editie van de prijsvraag waaronder:

– de organisatie van de selectie van de regio’s (2-4 regio’s) en fondsenwerving.
– eerste ronde van de prijsvraag (laagdrempelig voor brede groep deelnemers).
– voorbereiding, deelname aan en verslaglegging van bestuursvergaderingen.

2026     Ondersteuning bij

– de tweede ronde van de prijsvraag (met drie teams per regio), de finale, begeleiding van de jury, de eindpublicatie en het slotevent.
– voorbereiding, deelname aan en verslaglegging van bestuursvergaderingen.

Over jou:

– Ervaring met een soortgelijke functie is een pré.
– Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding en bij voorkeur enkele jaren werkervaring.
– Je hebt sterke communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
– Je werkt met Office-pakketten.
– Je bent proactief en betrokken bij het bestuur en de communicatiemanager.
– Je bent nauwkeurig vanwege je administratieve taken.
– Je hebt sterke sociale vaardigheden, kunt met verschillende typen mensen omgaan. Dit omdat je vaak contact hebt met de regio’s, de prijsvraagdeelnemers en het netwerk van het bestuur dat je ondersteunt.
– Je hebt organisatietalent: van het organiseren van een bijeenkomst en de prijsvraag tot een eindpublicatie.
– Je bent assertief, kunt regie nemen wanneer nodig.
– Je hebt affiniteit met ontwerpen, ruimtelijke ordening, landschap en cultuur.

Wie zijn wij?
De Eo Wijersstichting – vernoemd naar bouwkundig ingenieur Leonard Wijers – is al ruim drie decennia een onafhankelijke pleitbezorger voor de inzet van het regionaal ontwerp bij de aanpak van bovenlokale vraagstukken. De stichting heeft een roemruchte geschiedenis achter de rug waarin belangrijke transitieopgaven voor het voetlicht zijn gebracht.

De twaalf prijsvragen die de Eo Wijersstichting sinds 1985 organiseert, hebben befaamde winnaars opgeleverd. Het winnende ontwerp in de eerste editie, het door onder andere Dirk Sijmons bedachte Plan Ooievaar, bracht een verandering teweeg in het denken over rivieren en natuur. Het voorstel legde de basis voor het succesvolle Rijksprogramma ‘Ruimte voor de Rivier’. Het plan ‘Markeroog van West 8’ – winnaar in 2006 – bereidde de weg voor de ecologische ontwikkeling van het Markermeer.

De missie van de Eo Wijersstichting – ‘stimuleren van ruimtelijke kwaliteit op regionaal niveau’ – is nooit ten einde. Want ondanks dat hedendaagse kwesties op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie, voedselproductie, mobiliteit of woningbouw bestuurlijke grenzen overschrijden, is een regionale benadering van deze opgaven lang niet vanzelfsprekend. Laat staan dat een rol voor het ruimtelijk ontwerp gegarandeerd is.

Wij bieden:
Een uitdagende en afwisselende klus voor 4-8 uur per week met pieken tot 24 uur in de weken rond de grootste momenten van de prijsvraag. Uurtarief: € 80 per uur.

Zin in?
Heb jij zin in deze uitdaging? Dan horen we graag van je! De sollicitatieprocedure staat open tot en met 29 maart 2024. Dus stuur je motivatiebrief (max 1 A4) en een beknopt CV (alles in PDF) vóór die datum naar eowijers@eowijers.nl. De sollicitatiegesprekken zullen in april plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel

Andere berichten