Vacature bestuurslid Eo Wijersstichting

Binnen de Eo Wijersstichting willen we graag ons bestuur aanvullen met een nieuw bestuurslid waarmee we onze koers voor de komende jaren kunnen gaan bepalen. De Eo Wijersstichting – vernoemd naar bouwkundig ingenieur Leonard Wijers – is al ruim drie decennia een onafhankelijke pleitbezorger voor de inzet van regionaal ontwerp bij de aanpak van bovenlokale vraagstukken. Denk samen met ons mee over actuele vraagstukken en de 13e editie van de Eo Wijersprijsvraag.

Onze missie
Onze missie is het stimuleren van ruimtelijke kwaliteit op regionaal niveau. Ondanks dat hedendaagse vraagstukken op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie, voedselproductie, mobiliteit en woningbouw bestuurlijke grenzen overschrijden, is een regionale benadering van deze opgaven niet vanzelfsprekend. Laat staan dat een rol voor het ruimtelijk ontwerp gegarandeerd is.

Ons doel als stichting
De prijsvraag, en daarmee de stichting, heeft twee doelstellingen. Ten eerste de ‘creatieve impuls’ voor een gebied of regio. Dit kan een concrete interventie zijn, een herinrichting of transformatie waarmee een regionaal vraagstuk van antwoord wordt voorzien. Maar de impuls kan ook een ommekeer in het denken zijn, een mentaliteitsverandering of de introductie van nieuwe benaderingswijzen, zodat opdrachtgevers en ontwerpers voortaan onontgonnen terreinen verkennen en nieuwe strategieën uitproberen.
Ten tweede heeft de prijsvraag – ook vanwege het rijke stichtingsarchief – meer dan ooit de functie van kennisbank. Het betreft de verspreiding van wetenschappelijke en gebiedskennis over landschap, juridische en financiële constructies en over betrokken partijen. Gedurende de prijsvraag doen deelnemende teams in verschillende regio’s nieuwe kennis op. Die moet gedeeld worden, niet alleen met opdrachtgevers, maar ook onderling en met een breder publiek.

Bestuurstaken
Het huidige bestuur van de Eo Wijersstichting bestaat uit zes enthousiaste bestuursleden met verschillende achtergronden binnen het vakgebied. Het bestuur wordt ondersteund door een projectleider en een communicatieadviseur. Als bestuurslid ben je betrokken bij diverse taken, zoals het formuleren van nieuwe prijsvraagopgaven, het peilen van de markt, het werven van sponsoren, het selecteren van regio’s voor de prijsvraag en het vormgeven van de prijsvraag in samenwerking met de regio’s. Daarnaast organiseer je bijeenkomsten en voer je overleg over het vakgebied, de stichting en de prijsvraag.
De 12e editie van de Eo Wijersprijsvraag met als thema ‘Waar Wij Willen Wonen’ is op 12 oktober ’23 afgesloten met een geslaagde slotbijeenkomst. Het bestuur kijkt momenteel terug op alle opgehaalde waardevolle ontwerpen en ideeën. Dit brengen we onder de aandacht bij allerlei organisaties en geïnteresseerden. Binnenkort zullen we starten met de eerste voorbereidingen voor de 13e editie van de prijsvraag. Lijkt het jou leuk om vanuit het bestuur een bijdrage te leveren? Reageer dan op deze vacature en wie weet word jij ons nieuwe bestuurslid!

Solliciteren
Gewenste competenties:
– Passie voor het vakgebied en regionaal ontwerp
– Enthousiast en nieuwsgierig
– Goede sociale en communicatieve vaardigheden
– Maatschappelijk betrokken en bestuurlijk sensitief
– Samenwerkingsgericht
– Resultaatgericht
– Academisch werk- en denkniveau

Kijk voor meer informatie op onze website: https://eowijers.nl/.

Stuur je CV en motivatiebrief naar eowijers@eowijers.nl en wie weet ga jij ons team versterken. De sollicitatieprocedure staat open tot en met 18 januari 2024. De sollicitatiegesprekken zullen begin februari plaatsvinden.

Deel

Andere berichten