Uitnodiging kick-off ‘Waar wij willen wonen’ 

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de kick-off bijeenkomst van de 12e Eo Wijersprijsvraag op woensdag 5 oktober bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort. Het thema is: WAAR WIJ WILLEN WONEN, geïnspireerd op het Verkadealbum ‘Waar wij wonen’ uit 1937 van schrijver, onderwijzer en natuurbeschermer Jac. P. Thijsse.
De Eo Wijersstichting stelt als hedendaagse Thijsse de vraag: hoe kunnen stikstofreductie en klimaatadaptatie samen een hefboom zijn om onze steden en landschappen klaar te stomen voor een aantrekkelijke toekomst? Hoe ziet onze omgeving eruit als we deze opgaven in samenhang oplossen, waardoor natuurlijke systemen weer in gezonde balans komen? De sleutel daarvoor ligt bij ontwerpend onderzoek en verbeeldingskracht.

Regio’s

De ontwerpteams die zich voelen aangesproken door dit thema gaan straks aan de slag voor vier regio’s: de Achterhoek, Oostelijk Flevoland, het Rijn-Maasmondingsgebied en Midden Zeeland. Op 5 oktober presenteren deze regio’s hun opgaven en uitdagingen.

Doe je mee?

Spreekt jou of jouw team dit aan? Heb jij ideeën, oplossingen of een scherpe visie voor het Nederland van morgen? Kom dan naar de kick-off op 5 oktober bij RCE in Amersfoort. Hier kun je meer informatie krijgen over het thema en kennismaken met de regio’s. De bijeenkomst is gratis. Meld je nu aan via onderstaande button. Graag tot ziens op 5 oktober.

Deel

Andere berichten

Digitale Q&A Oostelijk Flevoland

Bring your own lunch-meeting! Dit is de kans om meer te weten te komen over de ontwerpopgave en de belangen van verschillende regiopartijen in Oostelijk Flevoland. Donderdag

Lees verder »