Nieuwsbrief januari 2021

Artikel: Nooit meer watergebrek

De Eo Wijers Prijsvraag is alweer enige tijd geleden afgerond. De editie kende een rijke oogst aan visies, inzichten en aanbevelingen, waarvan we een aantal de komende periode zullen publiceren. Zo lieten we over ‘De Eeuwige Bron’, het winnend ontwerp van deze editie, een artikel schrijven. De Eeuwige Bron gaat over het probleem van droogte en de afnemende kwaliteit van het oppervlaktewater in het landelijk gebied van Twente. Door middel van interviews met drinkwaterbedrijf Vitens, de ontwerpers van H+N+S, Ruimtevolk en een agrariër legt journalist Mark Hendriks in heldere bewoordingen uit wat de waterproblemen op de Sallandse Heuvelrug inhouden, en waarom de Eeuwige Bron als ontwerp daarop een concreet antwoord kan zijn. Het artikel is te lezen > op onze website.
In de loop van de komende vijf maanden volgen meer artikelen over de verschillende oplossingen die de ontwerpteams in de vier regio’s voor ogen hebben.
In vogelvlucht kun je alle regio’s en de ingezonden ontwerpen nog eens bekijken > in deze video.

Verdiepend gesprek met de Rijksoverheid

Het bestuur van de Eo Wijers Stichting heeft medio januari een verdiepend gesprek gevoerd met de Rijksoverheid over de resultaten van de 11e Eo Wijers Prijsvraag, met als doel de kennis die is opgedaan te bespreken en bestuurders en beleidsmakers te inspireren. Daarbij ging het over de transitievoorstellen van alle 12 teams in de vier regio’s, het Essay ‘Wat niet kan is nog nooit gebeurd’ van Dirk Sijmons en Ingeborg Thoral en de vijf aanbevelingen voor een verrukkelijk landschap. De inzichten uit dit  gesprek zullen we binnenkort via onze website en social media delen.

Nieuwe voorzitter: Maurits de Hoog

De afgelopen editie werd geleid door Joost Schrijnen, die de schone taak had om het nieuwe format van de Eo Wijers Prijsvraag handen en voeten te geven. De evaluatie van deze editie is nog niet helemaal voltooid, maar we kunnen al zeggen dat de 11e Eo Wijers Prijsvraag mede dankzij hem een succes was. Hij geeft nu het stokje door aan Maurits de Hoog die de stichting in deze volgende fase zal besturen, met als eerste stip op de horizon de 12e editie in 2023.

We houden je op de hoogte via deze nieuwsbrief, de website en de social media.

Met geïnspireerde groet,
Bestuur en medewerkers van Eo Wijers

Deel

Andere berichten

Digitale Q&A Oostelijk Flevoland

Bring your own lunch-meeting! Dit is de kans om meer te weten te komen over de ontwerpopgave en de belangen van verschillende regiopartijen in Oostelijk Flevoland. Donderdag

Lees verder »