Kennismaken met bestuurslid Rienke Groot

Rienke Groot is sinds 1 februari ’24 nieuw bestuurslid van de Eo Wijersstichting. Zij vindt het een eer om in het bestuur te mogen plaatsnemen. Rienke: “Ik krijg energie van het werken met anderen aan de kwaliteit van onze leefomgeving. Ik zet me graag in voor deze prijsvraag die gedurende mijn hele loopbaan voor mij al op de achtergrond aanwezig is. Ik hoop eraan te kunnen bijdragen dat deze prijsvraag nog lang mag blijven bestaan en vele vakgenoten mag inspireren.”

Maak kennis met Rienke!
“Ik ben Rienke Groot, 48 jaar oud, ik woon in Utrecht met partner en drie kinderen. Ik ben opgeleid als landschapsarchitect in Wageningen. In mijn vrije tijd zit ik graag op de (race)fiets, wandel en lees ik graag en sta ik wekelijks op het voetbalveld. Van reizen en bergen en van de vele fijne mensen in mijn omgeving krijg ik energie. Die energie stop ik met veel plezier ook in mijn werk bij het College van Rijksadviseurs.

Ik ben al sinds 2008 betrokken bij het CRa, toen begonnen als rechterhand van de toenmalige Rijksadviseur Landschap Yttje Feddes, later voor Eric Luiten en sinds een jaar of 10 als secretaris van het hele College. In deze rol ben ik naast inhoudelijke projecten ook bezig met de positie van het CRa in het krachtenveld van de departementen en uitvoerende diensten en de ontwerpwereld. Met veranderende opgaven, het steeds belangrijker worden van Ruimte binnen de Rijksoverheid en een om de vier jaar wisselend College gaat het niet snel vervelen!

Ik ken de Eo Wijersstichting al vanaf mijn opleiding, waarin het meedoen aan de prijsvraag een mogelijke invulling van het afstudeervak was. En natuurlijk was het tijdens mijn eerste jaren van de opleiding dat het winnende plan van de eerste Eo Wijersprijsvraag, plan Ooievaar, flink aan de weg timmerde. Het betekende een verandering in het nadenken over natuur, landbouw en natuurlijke dynamiek. Interessant om te zien dat we op dat vlak nooit uitgeleerd en uitontwikkeld zijn.

Ik vind het een eer om in het Eo Wijersbestuur te mogen plaatsnemen. Ik zet me graag in voor deze prijsvraag die gedurende mijn hele loopbaan voor mij al op de achtergrond aanwezig is. Ik hoop er aan te kunnen bijdragen dat deze prijsvraag nog lang mag blijven bestaan en vele vakgenoten mag inspireren.

Vanuit mijn ervaring bij het CRa denk ik goed overzicht te hebben over de integraliteit van de grote ruimtelijke opgaven waar we aan werken en hoop ik de actualiteit en de urgentie voor verandering goed te kunnen inbrengen. En dan graag vanuit een positieve vibe in plaats van een opgeheven vingertje of een somber toekomstbeeld. Dat is wat me ook zo aanspreekt in de Eo Wijersprijsvraag: de positieve kracht en de rijkdom die vanuit de plannen en de regio’s uit gaat. Ik krijg energie van het werken met anderen aan de kwaliteit van onze leefomgeving. Wat dat betreft kijk ik ook erg uit naar mijn werk in het bestuur van de Eo Wijersstichting. Met een mooie groep mensen aan de slag voor een mooie omgeving!”

Deel

Andere berichten