Even voorstellen: nieuwe projectleider Lisa Niesten

Lisa Niesten is onze nieuwe projectleider. Zij heeft sinds 1 mei ’24 de taken overgenomen van Rosa Stapel. Maak kennis met Lisa!

Hi! Ik ben Lisa Niesten, 29 jaar en woon samen met mijn vriend. Ik ben opgegroeid in Heemskerk en na een bachelor Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en een Master Duurzaamheidswetenschappen en Beleid aan de Universiteit Maastricht, ben ik in Noordwijk gaan wonen. Een ideale plek, want ik ben gek op het strand.

Ook mijn werkdag start ik graag met een wandeling over het strand of in de zomer een duik in zee. Ik werk als projectleider en heb inmiddels 6 jaar werkervaring bij verschillende overheidsorganisaties, op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Momenteel ben ik als projectleider aan de slag bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in het team Gebied en Ruimtelijke Ontwikkeling. In deze functie werk ik aan projecten voor onder andere natuurbehoud, biodiversiteit, transitie van het landelijk gebied, landschap, kust en recreatie. Mijn opdrachtgevers zijn onder andere het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Naast deze functie kijk ik er erg naar uit om aan de slag te gaan als projectleider bij de Eo Wijersstichting. Ik ken de Eo Wijersstichting via mijn netwerk bij het Ministerie van BZK en heb de voorgaande twee edities ‘Waar wij willen wonen’ en ‘Verrukkelijk Landschap’ voorbij zien komen in het werk. Als projectleider ben ik namelijk actief in het ruimtelijke ontwikkeling- en ruimtelijke ordeningsveld. De prijsvragen van de Eo Wijersstichting zijn alom bekend in dit werkveld en zijn een goede manier om de maatschappelijke opgaven waar we in Nederland voor staan te benaderen vanuit ruimtelijk ontwerp en met een regionale blik.

Ik vind het dan ook een hele mooie kans om de functie van projectleider bij de Eo Wijersstichting te mogen vervullen voor de komende prijsvraageditie. De prijsvragen zijn innovatief, creatief en inspireren tot anders nadenken over verschillende transitieopgaven en de kwaliteit van onze leefomgeving. De stichting beschikt over een groot netwerk van vakgenoten met veel kennis en expertise. Vanuit mijn ervaring als projectleider bij verschillende overheidsorganisaties heb ik goed zicht op de ruimtelijke opgaven in Nederland, hoe deze gebiedsgericht en integraal bij elkaar moeten komen en welke partijen daarbij een rol spelen. Als projectleider bij de Eo Wijersstichting zet ik mij graag samen met het bestuur in voor een goede en mooie 13e editie van de prijsvraag. Om zo prijsvraagdeelnemers uit te dagen inspirerende ontwerpen te ontwikkelen en regio’s verder te helpen met de ruimtelijke opgaven waar zij voor staan!

In mijn vrije tijd ga ik het liefst kitesurfen op zee of hardlopen en skaten in de duinen. Samen met mijn vriend ga ik graag op kitesurfvakantie of maken we andere mooie reizen. Daarnaast ben ik vaak in de sportschool te vinden en word ik blij van lezen en koken.

Deel

Andere berichten