De diepte in tijdens de werkateliers

De afgelopen maand gingen de ontwerpteams de diepte in tijdens de regionale werkateliers. “Het naoberschap is meer dan de plantjes van de buren water geven als ze op vakantie zijn, het gaat om samen zorgen voor ons landschap waarvan we samen de vruchten plukken. Het eigenaarschap nu claimen voor de regio, voordat de markt het doet is een unieke kans.”, was een van de mooie conclusies van de bijeenkomst in de Achterhoek. Lees hier het verslag.

Ook in regio Rijn-Maasmonding / Rotterdam kwamen de teams en regio bijeen om de volgende stap te kunnen maken. De ontwerpen voor deze regio krijgen bovendien een plek tijdens de Rotterdam Architectuur Maand, hierover later meer.

In Midden-Zeeland was het werkatelier onderdeel van een bredere bijeenkomst over de toekomst van de Zuidwestelijke Delta. Met betrekking tot de ontwerpen van de Zeeland-teams werd het publiek gevraagd om open te staan voor ideeën waar je niet eens aan zou durven te denken. ‘Die kun je vervolgens vertalen naar wat wel mogelijk is.’ Hier kun je meer lezen.

Ook in Oostelijk Flevoland vond een werkatelier plaats. Daar gingen de teams dieper in op de visies voor deze bijzondere regio, waar ooit de ruimte onbeperkt leek, maar waar nu de verschillende opgaven een claim leggen op de beschikbare ruimte.

Deel

Andere berichten