[kop] Kick-off Eo Wijersprijsvraag – 5 oktober 2022

De Eo Wijersprijsvraag 2022-2023 start met een kick-off bijeenkomst op woensdag 5 oktober van 13.00 – 17.30 uur bij RCE in Amersfoort. Het thema is: WAAR WIJ WILLEN WONEN, geïnspireerd op het Verkadealbum ‘Waar wij wonen’ uit 1937 van schrijver, onderwijzer en natuurbeschermer Jac. P. Thijsse.

De Eo Wijersstichting stelt als hedendaagse Thijsse de vraag: hoe kunnen stikstofreductie en klimaatadaptatie samen een hefboom zijn om onze steden en landschappen klaar te stomen voor een aantrekkelijke toekomst? Hoe ziet onze omgeving eruit als we deze opgaven in samenhang oplossen, waardoor natuurlijke systemen weer in gezonde balans komen? De sleutel daarvoor ligt bij ontwerpend onderzoek en verbeeldingskracht.

Aan deze editie doen de volgende vier regio’s mee: de Achterhoek, Oostelijk Flevoland, Rijn-Maasmonding en Midden-Zeeland. Op de kick-off presenteren zij hun opgaven en uitdagingen. Daarnaast geven experts hun visie op het thema, wordt de procedure en de planning van de prijsvraag toegelicht en kunnen ontwerpteams tijdens de regioborrel in gesprek met de opdrachtgevende regio’s.

Spreekt jou of jouw team dit aan? Heb jij ideeën, oplossingen of een scherpe visie voor het Nederland van morgen? Kom dan naar de kick-off op 5 oktober bij RCE in Amersfoort. De bijeenkomst is gratis.

Graag tot ziens op 5 oktober!

[button met aanmelden voor Eventbrite > https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kick-off-eo-wijers-prijsvraag-12-377786137507]

[later toevoegen: bekijk de kick-off via de livestream (URL nu nog niet bekend)]

[Na de bijeenkomst komt op deze pagina ook de video (in delen) van de kick-off en de presentaties van de sprekers]